De basis: investeer in gezonde groei

In de varkenshouderij zien we een aantal zeer hardnekkige problemen die de gezondheid en resultaten van biggen kunnen beïnvloeden. Een vaak genoemd probleem waarvoor nog geen passende oplossing is gevonden, is de zogenaamde ‘speendip’. De onregelmatige voeropname na het spenen veroorzaakt een verminderde darmgezondheid en een verminderde groei.

Y-D-Fix is een aanvullend droog diervoeder dat gebaseerd is op al het goede van zeugenmelk voor toepassing in het kraamhok en rond het spenen. Het is het resultaat van jaren onderzoek om de juiste samenstelling en formulering te vinden.

Het zeer smakelijke Y-D-Fix verhoogt de voeropname van biggen voor het spenen en bevat vetzuren die van nature ook voorkomen in zeugenmelk. Tevens is de voeropname uniformer bij biggen die Y-D-Fix krijgen, wat resulteert in een verbeterde groei. Het toedienen van Y-D-Fix gaf in een gecontroleerde proef een toename in lichaamsgewicht van 2 kg, gemeten op een leeftijd van 9 weken. Een veldproef waarbij Y-D-Fix werd toegediend leverde een toename in lichaamsgewicht van 2.5 kg, gemeten op het moment van slachten (22-24 weken leeftijd).

Y-D-Fix: investeer nu in een gezonde groei!

Lees meer

  • Ontstaansgeschiedenis Y-D-Fix
  • Producteigenschappen
  • Resultaten