y-d-fix de speendip

De speendip

In de varkenshouderij zien we een aantal zeer hardnekkige problemen die de gezondheid en resultaten van biggen kunnen beïnvloeden. Een vaak genoemd probleem waarvoor nog geen passende oplossing is gevonden, is de zogenaamde ‘speendip’. De onregelmatige voeropname na het spenen veroorzaakt een verminderde darmgezondheid en een verminderde groei.

Bovenstaande effecten hebben een belangrijk effect op de ontwikkeling van de big tot gezond, volwassen varken. Een achterstand die opgelopen wordt in deze periode heeft vaak effect op het totale productieresultaat en wordt niet altijd ingelopen. Deze speendip kan uiteraard meerdere oorzaken hebben, maar de overgang van vloeibare voeding (zeugenmelk) naar vaste voeding vraagt een aanpassing van het spijsverteringskanaal en in deze periode is de big gevoeliger voor invloeden van buitenaf.

Met andere woorden: een gezonde darm geeft een gezonde big! Y-D-Fix is een aanvullend droog diervoeder, toepasbaar in het kraamhok en rond het spenen, dat hierbij helpt doordat het gebaseerd is op al het goede van zeugenmelk.

Lees hier meer over het product Y-D-Fix en de ontstaansgeschiedenis van Y-D-Fix.